PORTAKAL

Portakal ağaçları dünyada en çok yetiştirilen meyve ağaçlarıdır. Portakal, özellikle C vitamini, tiamin, folat ve potasyum gibi çeşitli vitamin ve minerallerin iyi bir kaynağıdır. Amerikan Kalp Derneği‘ne göre, portakal ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinde bulunan yüksek miktardaki içerik, kadınlar için iskemik inme riskini azaltabilir. Portakal iyi bir demir kaynağı olmamasına rağmen, C vitamini (askorbik asit) ve sitrik asit gibi mükemmel bir organik asit kaynağıdır. Hem C vitamini hem de sitrik asit, vücudunuzun sindirim sisteminden demir emilimini artırabilir. Demir açısından zengin gıdalarla yenildiğinde, portakallar anemiyi önlemeye yardımcı olabilir.

BESİN DEĞERLERİ

C Vitamini 88.7%
Potasyum ve Kalsiyum 9.2%
A Vitamini 4.5%